Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος From the GroundUp: Fostering Rural Youth Participation in the EU Agenda διοργανώνει εκδήλωση στις 2 & 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Γαλατά στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων Πολιτών» (EU citizenship and the rights of EU mobile citizens) και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Την 1η ημέρα (2 Οκτωβρίου), οι επιλεγείσες ενότητες έχουν ως κύριο στόχο την ενημέρωση και κατανόηση το τι σημαίνει η ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και τα σχετικά δικαιώματα και ευκαιρίες. Η 2η ημέρα (3 Οκτωβρίου) περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με την διασπορά Fake News και τρόπους ευκολότερου εντοπισμού τους, ανταλλαγή εμπειριών από την συμμετοχή σε δράσεις νέων.

Στην εκδήλωση του προγράμματος GroundUp στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι από κάθε εταίρο (14 χώρες) και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς, συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, παρουσιάζοντας τη δικής τους οπτική για την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη και πως πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί πιο κοντά στους νέους.

Στόχος τόσο της εκδήλωσης όσο και γενικότερα του έργου From the GroundUp: Fostering Rural Youth Participation in the EU Agenda είναι η αύξηση της ενημέρωσης σε θέματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών -και ειδικά των νέων- από αγροτικές και περιφερειακές περιοχές της Ευρώπης στις Ευρωπαϊκές στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το έργο From the GroundUp: Fostering Rural Youth Participation in the EU Agenda (GroundUp) είναι μια κοινή δράση φορέων από 14 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Σλοβακία, Αυστρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Γερμανία), η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα CERV της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Παρακαλώ, συμπληρώστε την Φόρμα Εγγραφής
https://docs.google.com/forms/d/1YXvnU5AN_pV-LntpCPJKQzlywQTxQRRHmYkMgGZYq7E/viewform