Στην Αίγινα θα βρεθεί το Δίκτυο Νήσων Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη δημόσια παρουσίαση του έργου Π.Ε. Αλιείας “Γνωριμία με τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων (εφαρμογή Aigina Geoculture)”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/ LEADER Αλιείας & Θάλασσας 2014 – 2020.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 κι ώρα 20:00, στην αυλή του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας.
Θα μιλήσουν οι:
– Ιωάννης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αίγινας – πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/ LEADER Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής
– Χριστίνα Καλαθά, συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής
– Παρή Καλαμαρά, Δέσποινα Κουτσούμπα, Καλλιόπη Μπάικα, ερευνητικό πρόγραμμα Aigina Harbour City Project

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τρεις υποβρύχιες ξεναγήσεις στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης της Αίγινας.

Το Διεθνές Πρόγραμμα Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της έδρας της UNESCO στην Ενάλια & Παράκτια Αρχαιολογία και του Δικτύου UNESCO Unitwin, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Aix-Marseille (σε συνεργασία πέντε ευρωπαϊκών φορέων), με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αίγινας.