Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων διοργανώνει για τρίτη χρονιά Summer Camp για παιδιά ηλικίας 06 – 12 ετών, με διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και κάποιες γαστρονομικού ενδιαφέροντος προς παρουσίαση και προώθηση των προϊόντων της περιοχής.

Το Δίκτυο Νήσων Αττικής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» – υπομέτρο 19.3. CLLD/LEADER 2014 – 2020, υποστηρίζει την υλοποίηση παιδικών εργαστηρίων με θέμα «Ημέρες Γαστρονομίας & Διατροφής», υπό την επιμέλεια της κ. Κατερίνας Σακελλίου, μαγείρισσας και ιδιοκτήτριας της Odyssey Eco Farm Glamping. Επίσης, στα παιδιά που συμμετέχουν δωρίζονται αναμνηστικά δώρα – προσφορά του Δικτύου.

Βασικός σκοπός ανάλογων δράσεων είναι η ανάδειξη εκλεκτών γεύσεων τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, καθώς και αναγνωρισμένων, φημισμένων και Π.Ο.Π. προϊόντων ανά την Ελλάδα, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η διατροφή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό πόρο για περαιτέρω ενίσχυση της «ταυτότητας» ενός τόπου.

Στη σχετική διαδικασία – συνεργασία, το Δίκτυο Νήσων Αττικής εκπροσωπούν οι κυρίες Χριστίνα Καλαθά, συντονίστρια Προγράμματος CLLD/LEADER και Κατερίνα Φωτάκη, προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας, ενώ τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων ο κ. Σωτήρης Σαμπάνης, Αντιδήμαρχος.